14 september 2014

Aftonbladet Live #1

Aftonbladet börjar rapportera om valet redan 07.55.
Det kan låta nåt sånt här:

07.55: "Ja, jag står här utanför vallokalen i Inglabo och knackar på dörren. Den... Ja, den verkar låst. Men närsomhelst väntar vi oss en anstormning av ivriga väljare. Vi återkommer snart igen."

08.23: "Aftonbladets utsända här i Inglabo. Än så länge har ingen kommit hit, men vi har hört vad vi tror är en koltrast. Eller en fågel av något slag. Mycket spännande, vi återkommer så snart vi vet mer."

09.55: "Vi har nu fått veta att det med stor sannolikhet kan vara just en fågel. Vi har också ett mycket exklusivt avslöjande. Vi har undersökt det noga och kan nu rapportera att vallokalen i Inglabo öppnar 10.00. Alltså inte 08.00 som Expressen skrev igår."

10.15: "Nu ser jag någon här! Ja, vi är live. Det kommer någon här borta. En äldre dam är På Väg Mot Oss. Vi är live. Vi är här."

10.22: "Nu närmar hon sig! Vi ska se om vi kan få en intervju. Snart, kära tittare!"

10.24: "Aftonbladet här och vi har här Ulla, 82 år som... Förlåt? Gunilla..? Men... Jaha... Ja, ni är på väg hit för att rösta och vi - och hela Sverige undrar: Hur känns det..?"

10.37: "Ja, som vi rapporterade nyss så har Gunilla redan förtidsröstat i onsdags. Men vi står kvar här i Inglabo och snart, alldeles snart kommer vi nog se en väljare, kanske flera. Vi är här. Live hela dagen. Aftonbladet. I Sverige."

11.02: "Fy fan vad kallt det är..."

11.03: "Va? Är vi live?!"

Inga kommentarer: